Eda Çağıl Çağlarırmak’ın ATÖLYE’nin”Koronavirüsünün psikolojik etkileri üzerine 11 temel çıkarım” başlıklı makalesi için tasarladığı illüstrasyon pandemide yaşam dengesini görselleştiriyor.
Neda Mamo, AI teknolojisi altyapılı, körler için yaratılmış tarama uygulaması Supersense’in yeni görsel kimliğini tasarladı.
Supersense ile markalarının görsel kimliğini yeniden tasarlama üzerine bir iş birliği başlatmak için ilk buluştuğumuzda hedef kitlemiz hakkında sorularımız vardı. Supersense ekibi bize körlüğün tekil bir deneyim olmadığını anlatınca bu projenin farklı görme deneyimleri üzerine araştırma gerektirecek özel bir tasarım gerektirdiğinin farkına vardık. Tasarlanan her metin, doku ve kompozisyonun anlaşılabilmesi için renk kontrastlarının özel olarak olarak belirlenmesi gerekiyordu.
Supersense ekibi renkli ve dinamik görsel dünyası sebebiyle proje için Neda Mamo ile çalışmaya karar verdi. Neda da araştırma ve tasarım süreçlerindeki titizliği sayesinde çarpıcı olduğu kadar kapsayıcı bir görsel kimlik çıkardı.
Nezih Yaman kapağı da kendi tasarımı olan Emre Kula’nın yeni albümünden “The Things We Never See” parçasının rock tınılarını karanlık ve minimal estetiği ile görselleştirdi.
Selin Tahtakılıç ve Uğur Altun afetlerden etkilenen insanların yaşamlarına onurlu bir şekilde devam edebilmesi için çalışan Hayata Destek Vakfı için farklı konseptlere yönelik kartpostallar tasarladılar. Doğum günü, yıl dönümü ya da sadece bir tebrik kartı olsun Selin ve Uğur’un iç ısıtan tasarımları ile hem sevdiklerinizi kutlayabilir hem de vakıf aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine destek olabilirsiniz.
Cansu Bayrambey’in ATÖLYE için yaptığı illüstrasyon dijital çalıştayların daha efektif ve kapsayıcı olması için kolaylaştırıcıların üstlenmesi gereken yeni rolleri görselleştiriyor.
Yeni normal eski perspektiflerimizi nasıl sorgulamamıza sebep oluyor? Pandemiden sonra ne tür yeni bakış açıları edindik? Eylül Deniz Ergun’un ATÖLYE’nin yeni makalesi için yaptığı illüstrasyon yeni normali nasıl gördüğümüzü sorguluyor. Makale ise şirketler eski normali geride bırakırken daha sürdürülebilir değer önerilenine ulaşmak için hangi adımları atmaları gerektiğini tartışıyor.
Ece Ağırtmış’ın ATÖLYE için çizdiği bu illüstrasyon çok boyutlu öğrenme deneyimini betimliyor. Origamiyi yapan kişilerin de bir sayfanın içinde olduğunu farkettiniz mi? Ece bu tasarımıyla origaminin de origami yapmayı öğrenme sürecinin de bir deneme yanılma metodu olduğunu hatırlatıyor.
Covid-19 sürecinde evde çalışma pratikleri nasıl değişti? Uzaktan çalışmak nasıl bir dünya yaratıyor? Dijital ofis dediğimiz şey nasıl bir yerdir? Uğur Altun’un ATÖLYE için görselleştirdiği bu soruların cevabı illüstrasyonun detaylarında gizli. Ekranların bitkilerle buluştuğu, dosyaların birtakım bulutlarda kaydolduğu, pantolonların giyilmediği çalışma dünyasına hoşgeldiniz.
Covid-19 sonrası dünya nasıl olacak? Selin Tahtakılıç ATÖLYE’nin kurucu ortağı Engin Ayaz’ın öngörüleri üzerinden Covid-19 sonrasında bizi bekleyen yeni dünyayı görselleştirdi. Venedik’e geri dönen balıkları, tekrar önemini kazanan mahalleleri, doğa ile yeniden kurduğumuz bağları ve evleri birbirine bağlayan digital iletişim platformlarını içeren bir dünyayı hayal etmeye davet ediyor Selin bizi.
Eylül Deniz Ergun okul öncesi çocuklar için interaktif ve güvenli öğrenme platformu WeeKiddo’nun arka plan ve karakter tasarımlarını yeniledi.
ATÖLYE’nin düzenlediği, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile gerçekleşen COVID-in-Residence programı dahilinde Eylül ile WeeKiddo ekibi genç kullanıcılar için yeni bir görsel dil oluşturmak üzerine bir araya geldi.